broodje shoarma S
Leestijd: 2 minuten

Een broodje shoarma maak je klaar zoals jij het lekker vindt. De hoeveelheden in dit recept zijn naar smaak aan te passen. 

Broodje shoarma met oesterzwam

Ingrediënten
Bereidingswijze:

Zet de oven op 170 graden. Rasp de knoflook fijn en voeg de mayonaise met wat peper en zout toe en zet opzij. Rasp vervolgens een halve komkommer en wring er het overtollige vocht uit. Voeg de (soya)joghurt toe aan de komkommer zet opzij. Snijd de bietjes in zo dun mogelijke plakjes (indien je deze hebt gebruik een mandoline), maar je kunt ook ‘lucifers’ snijden van de bietjes. Leg deze in een bakje en voeg een eetlepel rode wijnazijn toe, of iets meer als je het wat zuurder wilt hebben. Maak de pitabroodjes vochtig leg ze in de oven. Bak de repen oesterzwammen met wat olijfolie en voeg er boter bij om ze lekker knapperig te maken.

Broodje opensnijden. Smeer één helft in met de knoflookmayonaise en als je het lekker vindt de andere helft met sriracha. Stop een blaadje sla in het broodje en beleg deze met de ingelegde bietjes. Voeg de shoarma toe en een lepel van de komkommer-yoghurt.

Eet smakelijk.

Wil jij ook je eigen oesterzwammen kweken? Spijkerzwam helpt je graag!
Bestel hier je eigen zwamdoos
Heb jij deze recepten al geprobeerd?
Broodje shoarma van oesterzwam

Broodje shoarma van oesterzwam

Een broodje shoarma maak je klaar zoals jij het lekker vindt. De hoeveelheden in dit…

Ceviche met oesterzwam

Ceviche met oesterzwam

Ceviche is een Zuid-Amerikaans gerecht uit Peru. Oorspronkelijk bevat het rauwe vis die is gemarineerd…

Curry met oesterzwammen

Curry met oesterzwammen

De Thaise keuken is een perfecte mix van vier smaken – zoet, zuur , zout…

Benieuwd naar de mogelijkheden?
As etur reium fugitas anihicipid excest, utem a imus aciatis ciuscim etureicipit modi rerum.