Broodje shoarma van oesterzwam
Een broodje shoarma maak je klaar zoals jij het lekker vindt. De hoeveelheden in dit…
Recept door Estée Strooker.
Lasagne is bij veel mensen een echte favoriet. Bovendien kun je het goed voorbereiden en dan vanuit de koelkast zo in de oven schuiven als je wilt. Deze vegetarische variant is leuk om ook eens te proberen. De oesterzwammen geven namelijk een echt vlezige structuur en bovendien een hartige smaak!
Voor de bouillon:
Overige ingrediënten:
Begin met het maken van de bouillon. Pel hiervoor de uien en knoflook die je straks voor de lasagne gaat gebruiken. De schillen kan je mee laten trekken met je bouillon. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en laat circa 30 minuten op laag vuur koken zodat de smaken er goed intrekken. Je moet ongeveer 500 ml bouillon overhouden. Zeef de bouillon vervolgens en druk met een lepel alle smaak uit de gedroogde oesterzwammen zodat je een lekker krachtige bouillon krijgt.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Verwarm een hapjespan met de boter en een scheutje olie. Fruit de ui en knoflook voor circa drie minuten. Voeg dan de oesterzwammen toe en bak deze voor vijf minuten tot ze zacht en lichtbruin gebakken zijn. Breng op smaak met lemon peper en zout. Voeg ook de gedroogde tijm toe. Sprenkel de bloem over de paddenstoelen en bak dit gedurende een minuut mee. Voeg de fijne mosterd toe en blus het geheel af met witte wijn. Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan en laat rustig doorkoken. Voeg ook de paddenstoelen bouillon scheutje voor scheutje toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de fijngehakte peterselie er doorheen. Zorg ervoor dat de ragout een relatief dunne structuur heeft, hij dikt nog wat in in de oven namelijk.
Lasagne bekleden.
Gebruik een ovenschaal en bekleed deze eerst met een laagje ragout. Leg er dan lasagnebladen in. Leg daar twee handjes spinazie bovenop een verdeel met een lepel de cottage cheese overheen. Twee lepels per laag. Schep er vervolgens de ragout overheen zodat alles is afgedekt. Leg daar vervolgens weer de lasagnebladen overheen en herhaal het proces. Eindig de lasagne met een laag ragout en besprenkel eventueel nog wat geraspte kaas. Gaar de lasagne voor 50 minuten in de oven.
Serveer de lasagne daarna. Lekker met een frisse salade met balsamico dressing. Ook lekker voor erbij (of als voorgerecht): bak de gedroogde oesterzwammen die je hebt meegekookt in de bouillon aan met wat knoflook en lemon pepper. Snijd plakjes van een (stok-)brood en besprenkel met wat olijfolie en zout. Rooster deze in de oven en serveer hier de oesterzwammen op. Maak af met een beetje verse fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Een broodje shoarma maak je klaar zoals jij het lekker vindt. De hoeveelheden in dit…
Ceviche is een Zuid-Amerikaans gerecht uit Peru. Oorspronkelijk bevat het rauwe vis die is gemarineerd…
De Thaise keuken is een perfecte mix van vier smaken – zoet, zuur , zout…
Cookie | Duur | Omschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |