oesterzwam borrelplank
Leestijd: 2 minuten

Als je naar een vernieuwend alternatief voor de borrelplank met kaas of vlees zoekt, dan moet je dit recept echt proberen. 

 

Onze gebakken oesterzwammen combineren geweldig met zowel bier als wijn.

Oesterzwam borrelplank

Ingrediënten:
Wil je meer inspiratie voor in de keuken? ‘Een andere titel met link naar recept’
Bereidingswijze:
Snijd de ui en de oesterzwammen en de knoflook en bak deze in olijfolie aan in een koekenpan. Leg de gebakken oesterzwammen op een paar stevige spelt boterhammen. Garneer met wat fijngesneden bosui. Lekker met een glas witte wijn of vlierbesbloesemlimonade. Boodschappenlijst: oesterzwammen: Spijkerzwam; olijfolie, knoflook en uien: Pamir Supermarkt, stevig speltbroodje: bakker Tom van Otterloo. Tip: vlierbesbloesemsiroop kan je heel gemakkelijk zelf maken. Pluk in het voorjaar een half emmertje vlierbesbloesem op een plek waar weinig auto’s rijden. Laat de bloesem 24 uur weken in pan met water. Zeef vervolgens alles door een theedoek, voeg helder citroensap en suiker toe (ca. 1,2 kg suiker en 3 eetlepels citroensap op 1 liter water) en laat 15 minuten koken. Bottel de siroop in glazen flessen die je eerst goed hebt schoongemaakt in heet water met soda.
Wil jij ook je eigen oesterzwammen kweken? Spijkerzwam helpt je graag!
Bestel hier je eigen zwamdoos
Heb jij deze recepten al geprobeerd?
Broodje shoarma van oesterzwam

Broodje shoarma van oesterzwam

Een broodje shoarma maak je klaar zoals jij het lekker vindt. De hoeveelheden in dit…

Lasagne

Lasagne

Recept door Estée Strooker.  Lasagne is bij veel mensen een echte favoriet. Bovendien kun je…

Curry met oesterzwammen

Curry met oesterzwammen

De Thaise keuken is een perfecte mix van vier smaken – zoet, zuur , zout…

Benieuwd naar de mogelijkheden?
As etur reium fugitas anihicipid excest, utem a imus aciatis ciuscim etureicipit modi rerum.