Risotto oesterzwammen recept
Leestijd: 2 minuten

Risotto met lekker malse snijbiet en oesterzwammen. Een heerlijk romig gerecht uit de Italiaanse keuken.          

Risotto met oesterzwammen
Ingrediënten:
Wil je meer inspiratie voor in de keuken? ‘Een andere titel met link naar recept’
Bereidingswijze:

Snijd de ui en de oesterzwammen en de knoflook en bak deze in olijfolie aan in een braadpan. Voeg het bouillonblokje en de rijst toe en overgiet met water tot alles onder staat. Zachtjes laten koken, goed roeren en steeds water toevoegen. Als de rijst bijna gaar is (proeven!), de koriander en snijbiet snijden en toevoegen. Voeg tot slot de geraspte kaas toe. Zet het vuur uit en laat de risotto nog 10 minuten staan totdat deze helemaal gaar is en de juiste dikte heeft. Lekker met een salade.

Boodschappenlijst: oesterzwammen: Spijkerzwam; risottorijst en olijfolie: Supermarkt Mediterranee, koriander en snijbiet: Odin; overige ingrediënten: Coop.

Tip: snijbiet kan je heel makkelijk in je eigen moestuin of in een pot op je balkon kweken.

Snijbiet heeft prachtige gekleurde stengels en is daardoor lekker én decoratief.

Wil jij ook je eigen oesterzwammen kweken? Spijkerzwam helpt je graag!
Bestel hier je eigen zwamdoos
Heb jij deze recepten al geprobeerd?
Broodje shoarma van oesterzwam

Broodje shoarma van oesterzwam

Een broodje shoarma maak je klaar zoals jij het lekker vindt. De hoeveelheden in dit…

Lasagne

Lasagne

Recept door Estée Strooker.  Lasagne is bij veel mensen een echte favoriet. Bovendien kun je…

Curry met oesterzwammen

Curry met oesterzwammen

De Thaise keuken is een perfecte mix van vier smaken – zoet, zuur , zout…

Benieuwd naar de mogelijkheden?
As etur reium fugitas anihicipid excest, utem a imus aciatis ciuscim etureicipit modi rerum.